PetiteKnits Marble sweater strikket i garn fra CaMaRose

PetiteKnits Marble sweater strikket i garn fra CaMaRose

Marble sweater fra PetiteKnit – en sweater jeg længe har haft lyst til at strikke med to tråde Snefnug og en tråd Midnatssol fra CaMaRose. Derfor er maskerne på pindene nu starten på en virkelig blød sag, klar til vinterens kolde dage.

For at få skabt det spraglede udtrykt en Marble sweater har, har jeg valgt at bruge tre forskellige farver – jeg har valgt farverne Snehvid og Lys lilla i Snefnug og Gammel rosa i Midnatssol. Jeg synes selv, at Snehvid og Lys lilla er kølige farver, der passer til vinterens måneder, men for at det ikke skal blive alt for køligt, valgte jeg en varmere farve i Midnatssol – Gammel rosa.
Ved at bruge dette garn har du samtidig også mulighed for at lave en mere ensfarvet version af sweateren – der er mange farver, og det er bare om at lege med dem.

Som altid startede jeg med en strikkeprøve, det gør jeg uanset, om det er det garn, der anbefales i opskriften, eller om det er et alternativ dertil. Min strikkeprøve passede perfekt, og jeg kunne fortsætte derudaf med pind 10 mm.

Ja, Marble sweater er en tyk sag, som strikkes på pind 10 mm, og den egner sig derfor i særdelshed til de kolde vintermåneder. Samtidig er det en chunky sweater, som derfor ikke sidder tæt, men får et oversize udtryk.

Og på pind størrelse 10 mm går det jo som en leg – den er i hvert fald hurtigt over pindene, særligt når der heller ikke er noget strukturstrik eller lignende i. De eneste tre ting man skal forholde sig til undervejs i processen, er;
1. vendepinde – her bruger jeg altid teknikken German Short Rows, det er den teknik jeg har det bedst med. Der findes flere forskellige teknikker, man kan bruge, så man ikke får huller, der hvor man vender sit arbejde. Det handler blot om, at finde den man føler sig mest tryg ved.
2. raglanudtagninger – sweateren strikkes oppefra og ned, og derfor bliver raglan i bærestykket lavet ved udtagninger. Jeg er personligt vild med raglan i sweatre, som er meget simpelt i deres design. Jeg synes det giver et fantastisk flot finish til sweateren.
3. italiensk aflukning – det er faktisk første gang jeg lukker af med italiensk aflukning. Og jeg må sige, det er væsentligt nemmere end jeg havde forstillet mig, og så synes jeg, at det passer utroligt godt ind til denne tykke, chunky sweater.
Men føler du dig ikke tryg ved italiensk aflukning, kan du sagtens lukke af med den teknik du plejer at bruge.

Marble sweater strikket med to tråde Snefnug og en tråd Midnatssol fra CaMaRose er en rigtig vamset sweater, som jeg sikker på, at jeg vil bo i til vinter – uanset om det er en hyggesweater derhjemme, eller om jeg skal holde varmen udendørs.

Mangler du derfor et projekt, så du kan holde dig varm til vinter, er Marble et rigtig godt bud på dit næste projekt.

Find garnet her, opskriften finder du på PetiteKnits egen hjemmeside.

Tilbage til blog